Fraud Blocker
מושגים בקידום אתרים ובשיווק באינטרנט

מושגים בקידום אתרים ובשיווק באינטרנט

שיווק כללי – (*תוכן?) המרות, חשיפות, מילות מפתח, ביטויי זנב ארוך, פלאגין, טראפיק על סוגיו (ישיר,מופנה ואורגני), מבקר ייחודי, (ממשק משתמש, חוויית משתמש – אולי לשים אותם רק באורגני?),
content markering,
קישורים – אנקור טקסט, קישורים אחוריים, קישורים שבורים, קישורים פנימיים, קישורים יוצאים.
הגדרות באתר– אלט טקסט, פירורי לחם, פאביקון.
סוגי אתרים – בלוג, אתרי סימניות, Ecommerce site, אתר רספונסיבי ואתר מותאם לנייד.
קידום אורגני – אתר סמכותי, תגובות ספאם, *תוכן, זחלני רשת\רובוטים, תוכן משוכפל, מחקר מילים, עמודים מאונדקסים, ריקוד גוגל, תוצאות החיפוש האורגניות, קידום אתרים אורגני, פינגווין, מנוע חיפוש, מפת האתר, זמן צפייה בעמוד או באתר, קידום כובע שחור.
מדדים – אחוז נטישה (bounce rate), יחס המרה, CTR אחוז הקלקה, צפיפות מילות המפתח, ROI (החזר על השקעה).
קידום ממומן – פרסום הקשרי, CPC, CPM, PPA, עמוד נחיתה, מילות מפתח שליליות, קידום ממומן,

Alt Text/Tag – בעברית: "טקסט אלטרנטיבי". (קידום אורגני – הגדרות באתר)

מה זה אומר: תגית זו מתארת את תוכן התמונות באתר – בין אם מטרתן להעביר אינפורמציה, להניע לפעולה או לספק העשרה ויזואלית לטקסט. מבחינה טכנית, מדובר בתכונה (attribute) של תגית ה-.
למה זה חשוב? קיימים דפדפנים שאינם מציגים תמונות ולכן יופיע בהן הטקסט האלטרנטיבי כחלופה. דפדפנים אחרים מציגים את הטקסט במעבר עכבר, וקוראי מסך מיוחדים (לעיוורים, למשל) אף יקריאו את הטקסט שיוגדר.
מתי משתמשים? כדאי להגדיר תגית זו בצורה המדויקת ביותר עבור כל תמונה שמעלים לאתר, אלא אם כן מטרתה היחידה היא לתרום לעיצוב והיא אינה מכילה שום מידע.
איך זה משפיע? ההגדרה עוזרת לגוגל לסרוק את התמונות, להבין את התוכן או המשמעות שלהן באתר ומטרתן, ולאנדקס אותן בצורה כמה שיותר מדויקת בתוצאות החיפוש.

מושגים בקידום אתרים ובשיווק באינטרנט

(נלקח מאתר www.abrightclearweb.com)

Anchor Text – בעברית טקסט עוגן (קישורים)

מה זה אומר: טקסט עוגן הוא בעצם החלק הויזואלי של הלינק – מה שהגולש רואה בתור מילים שניתן "ללחוץ" עליהן.
מה מטרתו: אנקור טקסט אמור להסביר בפשטות לאן הוא מוביל בלחיצה על הקישור. בכתיבתו יש לפנות קודם כל אל הגולשים, ורק לאחר מכן אל מנועי החיפוש.
איך זה משפיע? ציון הרלוונטיות שגוגל מעניקה לקישורים מורכב מפרמטרים רבים, כשאחד מהם הוא טקסט העוגן. היא מצפה שאנשים יפנו לאתר שלכם במגוון רחב של ביטויים, בצורה שתהיה הגיונית וטבעית. מסיבה זו, שימוש באותו אנקור טקסט בצורה מוגזמת וחשודה בקישורי האתר, עלול לגרום לענישתו.
כלומר, אם 50% מהקישורים לאתר בתחום קידום אתרים יוגדרו תחת האנקור טקסט המדויק "קידום אתרים" – גוגל תתחיל לחשוד. זה לא תמיד ולא בהכרח ייפגע בדירוג האתר בתוצאות, אך בכל זאת מומלץ לעקוב אחר שמירה על balance מתאים בין הביטויים שאתם משתמשים בהם לבניית קישורים לאתר.

מושגים בקידום אתרים ובשיווק באינטרנט

(נלקח מאתר www.foretechnology.com)

Authority Site – בעברית אתר סמכותי (קידום אורגני)

מה זה אומר: אתר המקיף ידע נרחב בתחום מסוים, שיש בו תוכן רב ועשיר במיוחד, שהוא גם מקורי ומעניק ערך מוסף. אם הוא לא מקשר לאתרי ספאם, חוות קישורים או אתרי לווין דלים – הוא ייחשב לאתר סמכותי.
לרוב תהיה לו גם כמות גדולה של אזכורים וקישורים נכנסים מאתרים סמכותיים אחרים ברחבי הרשת, וקישורים יוצאים רבים לאתרים באותו תחום.
איך זה משפיע? אתר כזה נתפס בעיניי גוגל כאחד שאפשר לסמוך עליו ועל כך שהתוכן והקישורים היוצאים ממנו איכותיים. היא מייחסת לאתרים כאלה אמינות, מדרגת אותם בהתאם, ומעניקה חשיבות מיוחדת לקישורים היוצאים מהם.
גם בעיניי הגולשים יש חשיבות רבה לרמת סמכותם של אתרים. הם נתפסים בעיניהם כאמינים יותר, ולכן סביר להניח שיחזרו לגלוש בהם, ישמרו אותם במועדפים, יספרו עליהם לחברים ומשפחה… ומה יכול להיות יותר טוב מזה?

Back Link – בעברית קישורים אחוריים קישורים

מה זה אומר: בתרגום חופשי הם נקראים קישורים אחוריים, אך הם מוכרים יותר כ"קישורים נכנסים" – אלה בעצם לינקים לאתר שלנו, שקיבלנו מאתרים אחרים.
איך זה משפיע? לקישורים חשיבות רבה בקידום אתרים. מנועי החיפוש משתמשים בהם על מנת לדרג את מיקום האתר בתוצאות החיפוש, כשהם מהווים מעיין הצבעת אמון מצד אתרים אחרים.
מכאן – כמות גדולה של קישורים, במיוחד אם הם איכותיים – תעלה בהתאמה את דירוג האתר במילות החיפוש הרלוונטיות.
אבל רגע…
מהם קישורים איכותיים? אפשר לכתוב מאמר שלם בנושא, אך הפרמטרים העיקריים ביותר בקביעות איכותם של קישורים הם – האם הוגדרו בתור DOFOLLOW או NOFOLLOW, דירוג ה-PR של האתר וכמו כן של הדף ממנו יוצא הלינק, מידת הרלוונטיות של הדף והאתר המקשרים לאתר שהפנו אליו, מידת עומס הלינקים מהדף המקשר ועוד ועוד.

Black Hat – בעברית כובע שחור\קידום שחור (קידום אורגני )

מה זה אומר: כשמדברים על כובע שחור, מתכוונים לקידום אתרים שנעשה ע"י שיטות לא חוקיות, העוברות על האיסורים של גוגל.
דוגמאות: שכתוב תכנים ממאמרים קיימים ברשת ע"י כלים מיוחדים להעתקת תוכן בנוסחים שונים; קידום מילות מפתח באמצעות טכניקות שונות של הסתרת תוכן מהגולש אך הצגתו למנועי החיפוש; שימוש בכלים ותוכנות להרשמה לאינדקסים או לבניית קישורים מאסיבית ולא טבעית, ועוד.
איך זה משפיע? לא מומלץ לעשות קידום אתרים שחור.

הוא אולי יניב תוצאות לטווח הקצר, אך לאורך זמן הוא עלול לגרום לעונשים כבדים – כמו חסימת האתר, פגיעה קשה בדירוגים שלו, או הפסקת האינדוקס ע"י גוגל.

Blog – בעברית יומן רשת (קידום אורגני – סוגי אתרים)

מה זה אומר: בלוג הוא בעצם יומן אינטרנטי, או במילים אחרות אתר אישי הנכתב ע"י הבלוגר (blogger). הוא מורכב מפוסטים, חדשות, סקירות או מאמרים, בתחומי העניין של הכותב ובהתאם למטרותיו.
לרוב התכנים יהיו מסודרים בסדר כרונולוגי – מהעדכניים ביותר לישנים, כשלעיתים יופיעו בראש (במקום או בנוסף) דווקא אלה הפופולריים, שזכו לחשיפה הגדולה ביותר.
היום ופעם: בעבר, ניהול בלוגים היה בעיקר נחלתם של האנשים הפרטיים. אך בשנים האחרונות ניתן למצוא יותר ויותר מותגים, בעלי עסקים ומובילי דעה המנהלים לעצמם בלוג.
עם השנים, המנהג קיבל משמעות מיתוגית ועסקית בתחום המכירות או נותני השירות, לצד החשיפה, הפורקן וחופש הביטוי שהוא מספק.
אינטראקציה עם הקוראים:
ככל שעובר הזמן, ניהול בלוגים הופך לנפוץ יותר. אחת הסיבות לכך היא שברוב האתרים, ניתנת לגולשים האפשרות להגיב וליצור רב-שיח בינם לבין עצמם או עם הכותב. זה עוזר לבלוגים לתפוס תאוצה, כיוון שהגולשים בעידן האינטרנט של שנת 2017 מעדיפים תוכן אינטרקטיבי – כזה שגורם להם לפעול או מאפשר להם להרגיש חלק ממשהו.

Bounce Rate – בעברית אחוז נטישה 

מה זה אומר: הכוונה לאחוז האנשים שנכנסו לדף מסוים באתר ונטשו אותו, מבלי לעבור לדפים נוספים. כלומר, כמות הגולשים הממוצעת, שיוצאים מהאתר לאחר שצפו בו רק בעמוד שדרכו הגיעו, כלומר – לאחר צפייה בדף אחד בלבד.
איפה בודקים? בגוגל אנליטיקס או בכלים חיצוניים כמו similarweb.
איך זה משפיע? גוגל מחשבת את שיעור הנטישה מהאתר כפרמטר בקביעת איכותו.
היא מעריכה באמצעותו את רמת שביעות רצונם של הגולשים מהתוכן אליו הגיעו, כשאחוז נטישה גבוה מצביע על כך שרבים מצאו את האתר כלא מעניין מספיק או שלא מצאו בו את מה שחיפשו.
אז מה עושים?
חשוב לנסות ולהוריד את אחוז הנטישה למינימום האפשרי כל הזמן. לכן, יש לנסות ולהעשיר את האתר בתוכן ובחומרי קריאה או צפייה מעניינים נוספים, שייגרמו לקוראים לרצות לעבור לעוד ועוד עמודים.

Bread Crumbs – בעברית פירורי לחם (קידום אורגני – הגדרות באתר)

מה זה אומר: ממש כמו בסיפור של עמי ותמי, שהשתמשו בפירורי הלחם כדי למצוא את עקבותיהם בדרך חזרה הביתה, כך גם בתחום קידום האתרים.
זהו בעצם סרגל ניווט, המציג לגולש את מיקומו הנוכחי לעומת העמודים והקטגוריות הקודמות בהיררכיה של מבנה האתר, והוא יופיע לרוב בראש העמוד או בסופה של הכתבה.
מתי משתמשים: מטרתו של הגדרת הסרגל היא להקל על הקורא בהתמצאותו וניווטו בזמן הגלישה באתר. מומלץ במיוחד אם משתמשים בחלוקה לתתי-קטגוריות, בעיקר אם הן רבות ועמוקות.
איך זה משפיע? הגדרת סרגל הניווט תורמת לקידום האורגני, מקלה על הצופים במעבר בין עמודים, ומשפרת את חוויית הגלישה באתר.

מושגים בקידום אתרים ובשיווק באינטרנט

Broken Links – בעברית קישורים שבורים

מה זה אומר: מדובר בקישורים שנכתבו בצורה שגויה, או כאלה המפנים לעמודים שאינם תקינים או שאינם קיימים עוד. לרוב קישורים שבורים יובילו אל דף בשם "שגיאה 404".
איך זה קורה? יכול להיות שהקישור לא הועתק כראוי מלכתחילה, האתר נסגר או שכתובת הדף השתנתה. סיבות נוספות יכולות להיות שינוי במערכת ניהול התוכן (CMS) של האתר (מה שגורם לשינוי בכתובות ה-URL ), או הפסקת הגישה הציבורית אל אותו דף.
למה כדאי לטפל בהם? לינקים שבורים מובילים לדפים ללא מוצא ופוגעים בחווית המשתמש. הם גורמים גם לירידת אמינותו של האתר בעיניי הגולשים.
כמו כן, אם יש לכם הרבה כאלה – הדבר עלול לפגוע גם בדירוגי האתר. לכן קישורים אלו לא יהיו יעילים לקידום האורגני ובטח שלא ייתרמו לו.
אז מה עושים? מומלץ לבדוק אם יש לכם כאלה באתר, ואם כן לדאוג לתקן אותם. ניתן לאתר קישורים שבורים באמצעות ה- Google Webmaster Tools או בכלים חיצוניים דוגמאת screamingfrog. למשתמשי וורדפרס קיים תוסף ייחודי לשם כך – למתעניינים, קוראים לו Broken Link Checker.
על דרכי הטיפול בקישורים שבורים תוכלו לקרוא תחת ההגדרה של "דף שגיאה 404" (הפניה).

Bookmarks – בעברית אתרי סימניות (סוגי אתרים)

מה זה אומר: מטרתם של אתרים אלו, הנקראים גם Index driver, היא לאפשר לבעלי אתרים אחרים לשתף את התוכן שלהם ולהפיץ אותו לגולשים נוספים. הם דומים מאוד לאינדקסים בכך שגם בהם תוכלו ליצור דף עם פרטי העסק ולקבל מהם קישורים נוספים לאתר.
איך ניתן להיעזר בהם? מלבד קבלת הקישורים והחשיפה, אתרי הסימניות שימושיים גם כשרוצים לזרז את גוגל בסריקת דף כלשהו באתר או תוכן חדש שהעלינו, ואינדוקסם בתוצאות.
בזכות הפעילות התמידית המאפיינת אותם, אתרים אלה נסרקים ע"י הרובוטים בתדירות גבוהה מהרגיל.
לא רוצים לחכות עד שהרובוטים של מנועי החיפוש יגיעו לביקור באתר שלכם? תוכלו להעלות לאתרים אלו את העמוד החדש מהאתר שלכם, וכך תדאגו שהוא ייאונדקס מהר יותר.

Canonical URL – בעברית כתובות קנוניות

מה זה אומר:
לרוב האתרים יש בעיות של תוכן משוכפל באתר. בחירת כתובת קנונית והגדרתה מאפשרת לבעלי האתרים להילחם בתופעה זו. כתובת זו היא בעצם קישור ה-URL ראשי, שנבחר בתור הכתובת העיקרית, מתוך כמה כתובות אפשריות המכילות דפים בעלי תוכן דומה במיוחד.
איך עושים את זה:
ההגדרה נעשית ע"י תג הקנוניקל, שהוא תוצר של שיתוף הפעולה בין שלושת חברות הענק – גוגל, מייקרוסופט, ויאהו. הוא מאפשר את הטיפול בתופעה של דפים בעלי תוכן זהה המופיעים באתר תחת כתובות אינטרנט שונות.
מתי משתמשים: למשל באתרים של חנויות מסחר, במקרים בהם קיימים מספר דפים נפרדים המכילים את אותו המוצר בצבעים שונים. או אם יש לכם שני דפים עם תוכן זהה והחלטתם שאתם מעוניינים שמהיום שני הדפים יפנו לאותו עמוד.

Comment Spam – בעברית תגובות ספאם (קידום אורגני)

מה זה אומר: תגובות המתפרסמות בבלוגים, שאינן מעניקות ערך מוסף לגולש. סביר להניח שהקשר שלהן לנושא האתר בו הן מופיעות יהיה רחוק ממנו במיוחד, כשלרוב הן לא יתרמו כלל לבעליו. תגובות אלו מכילות ברוב המקרים תוכן פרסומי, והן מתווספות ידנית או ע"י תוכנות (נקראות גם בוטים) שנבנו במיוחד לשם כך.
למה עושים את זה ואיך זה משפיע?
לרוב מטרתן היחידה של תגובות הספאם היא אך ורק ליצור עוד ועוד מקורות נוספים להבאת תנועה לאתר המקודם ובניית קישורים אליו מכמה שיותר פורומים ואתרים. מאז עדכוני האלגוריתם השונים של גוגל – השיטה כבר לא משפיעה לטובה על דירוג האתר כמו בעבר, כשיצירת קישורים באמצעות תוכנות מתוחכמות אינה חוקית כלל ונחשבת לקידום כובע שחור.
מה עושים כדי למנוע תגובות ספאם באתר?
הדרך הקלאסית והפשוטה ביותר היא ניהול תגובות הבלוג באופן עצמאי. כלומר, כל הודעה תתפרסם רק לאחר שתעבור אישור מבעל האתר, באופן אינדיבידואלי. היתרון הוא בשליטה המלאה על תוכן ההודעות המתפרסמות באתר לפי מידת הרלוונטיות שלהן, אך החיסרון הבולט הוא הזמן הרב שהניהול הזה דורש.
כמו כן, בממשקי ניהול האתר ברמת השרת – ניתן לבצע חסימות גישה לכתובת IP מסוימות, שאותרו כמקור לתגובות ספאם באתר. כך תוכלו להילחם בתופעה גם בצורה נקודתית כנגד המחשבים המטרידים אתכם.
Content – בעברית תוכן (קידום אורגני)
מה זה אומר: תוכן – בתחום קידום אתרים – הוא מכלול הרעיונות, תחומי העניין, הנושאים או המחשבות שניתן למצוא בטקסטים על סוגיהם השונים.
כמו כן, תמונות, סרטוני וידאו, אינפוגראפיקות ומעשירים ויזואליים כדוגמתם – נהוג גם כן להחשיב כחלק מהתוכן באתרים.
איך זה משפיע? כדי לזכות בדירוגים טובים בתוצאות של מנועי החיפוש השונים – כדאי שהתוכן באתר יהיה איכותי. כמה שהוא יהיה יותר ייחודי, מקיף ורלוונטי הוא יקבל חשיבות רבה יותר וגוגל ומנועי החיפוש ידרגו את האתר גבוה יותר בתוצאות.
אז מה עושים? מומלץ ליצור תוכן מקורי ובעל ערך, שאינו מועתק מאף מקור אחר באינטרנט ; רצוי לכתוב אותו בצורה ברורה ולהתאים אותו לשפה של קהל היעד ; וכדאי כמובן גם להנגיש אותו בצורה שתהיה נוחה לקורא.

Content marketing – בעברית שיווק באמצעות תוכן (קידום אורגני)

מה זה אומר:
הרעיון מאחורי שיווק באינטרנט בשיטה הזאת הוא הפקת תוכן אינטראקטיבי. כלומר, כזה שעושה חשק ליצור איתו מעורבות – כמו לצפות בסרטון, לעשות לייק, להשאיר תגובה, לתייג חברים או לשתף את הפוסט או הכתבה. באותה מידה האינטראקציה יכולה להיות כל פעולה שמעוניינים שהגולש יבצע – בין אם מדובר בשליחת טופס להגרלה, בהרשמה למועדון לקוחות, ברכישת מוצר או שירות וכד'.
כדי להשיג חשיפה לתוכן מפיצים אותו לקהל יעד רלוונטי, כשהמטרה היא כמובן להפוך אותו מקהל קוראים ללקוחות.

במה שונה שיווק באמצעות תוכן מקידום ממומן?
התוכן במודעה ממומנת יהיה לרוב מתומצת ושיווקי, יתמקד ביתרונות המוצר או השירות המוצעים, וינסה למכור משהו.
לעומת זאת, שיווק באמצעות תוכן נכתב במטרה לשתף תוכן מקורי ובעל ערך מוסף. אלה יכולות להיות סקירות של מוצרים חמים, חדשות ועדכונים בתחום מסוים, מחקרים ומאמרי ידע מקיפים, או ביקורות בנושאים שונים.
השוני הוא, שכשעושים שיווק בעזרת תוכן לא מפרסמים את המותג. אלא מעניקים ערך ומידע לגולש במטרה להיתפס בעיניו כמומחים בתחום – מה שיגרום לכך כשיזדקק למוצר או השירות אותו אנו מציעים, הוא ייזכר במידע שקרא אצלנו, וייבחר לפנות דווקא אלינו!

Contextual Adversitement – בעברית פרסום הקשרי (קידום ממומן)
מה זה אומר: Contextual Adversitement מתבטא בפרסומות, שיכולות להיות תלויות חיפוש או תלויות תוכן.
פרסום תלוי תוכן יציג מודעות ממומנות – באנרים או סרטוני וידאו – שיהיו מותאמות במיוחד לעמוד שבו נמצא הגולש.
ואילו פרסום תלוי חיפוש יציג מודעות בתוצאות החיפוש, בהתאם לשאילתה שחיפש הגולש.
איך זה עובד?
בפרסום תלוי תוכן הרובוטים של גוגל סורקים את הדפים באתר, מבינים את הנושאים הראשיים שלו, ומציגים בו פרסומות שנבחרו כרלוונטיות לאותם נושאים.
לדוגמא: אם העסק שלכם מוכר תחפושות לפורים לילדות, וקהל היעד שלכם הוא אימהות צעירות שייקנו אותן לבנות שלהן – תוכלו לפרסם מודעות באתרים שהן גולשות בהן.
פרסום הקשרי בגוגל אדסנס:
הפלטפורמה הנפוצה ביותר לשם כך היא גוגל אדסנס. היא מאפשרת לבעלי האתרים, שצברו תנועה מספקת, לאשר פרסום של מודעות באתר שלהן ולהתחלק עם גוגל חצי חצי ברווחים מהמודעות.
למפרסמים היא מאפשרת להגיע לקהל היעד, בהתאם לתוכן אותו הם חיפשו או שהם קוראים כעת באתרים אחרים. כך תוכלו להגיע לגולשים שאינם נמצאים כרגע באתר שלכם, אך אתם מאמינים שהם יכולים לאהוב את התוכן שלכם ולהפוך ללקוחות.
Conversion – בעברית המרה
מה זה אומר:
המרה היא פעולה שנקבעה מראש – ע"י המפרסם, איש השיווק, מקדם האתר או בעליו – כמטרה אותה מעוניינים שהגולש יבצע. המרה צריכה להיות מוגדרת בהתאם ליעדים שמעוניינים להשיג מהחשיפה לאתר או לקמפיין. אם המודעה הממומנת נועדה להשיג יותר הורדות לאפליקציה, ההמרה הרצויה היא הורדות ולא משהו אחר.
השגתן של ההמרות היא הנקודה המקשרת בין פעולות השיווק השונות, לבין הנבת הרווחים בפועל מהאתר או מהמודעה הממומנת.
מתי מגדירים המרות:
כשמנהלים קמפיינים או מקדמים אתר, כדאי מאוד להגדיר מטרות ויעדים שיווקיים. רצוי גם כאלה שאפשר למדוד ולעקוב אחריהם כדי שניתן יהיה לחשב את אחוז הROI (החזר על ההשקעה).
יעדים מדידים בעצם מורכבים מהמרות – שהן פעולות שהגדרנו מראש, שאנו מעוניינים שהגולש יבצע.
דוגמאות: המרות יכולות להיות רכישות של מוצר מסוים, הירשמות לאירוע\ניוזלטור, השארת פרטים בדף נחיתה וכד'.

Conversion Rate – בעברית יחס המרה (מדדים)

מה זה אומר:
יחס ההמרה הוא אחוז הגולשים שביצעו את הפעולה שהוגדרה כיעד, מסך כל אלה שנחשפו לקמפיין, הקליקו עליו, או הגיעו לאתר.
הכוונה היא לכמות הגולשים שהפכו ללקוחות או שביצעו פעולה שיווקית שנקבעה מראש כמטרה – כמו השארת ליד או הרשמה לאתר – ביחס לסך כל הקליקים או החשיפות.
למה חשוב למדוד המרות?
חשוב לעקוב אחר יחס ההמרה ולנסות לשפר אותו כל הזמן. ע"י חישוב זה ניתן להעריך את מידת איכותו של האתר או הצלחתו של הקמפיין, ומידת הרלוונטיות שלהם לקהל היעד. תוכלו לבדוק באמצעותו האם ההשקעה הייתה רווחית – בין אם מדובר בהשקעת זמן ומשאבים בקידום אתרים או בהוצאת תקציב על הפרסום ממומן. כלומר, האם ההוצאות השתלמו ועד כמה.
איך ניתן לעקוב אחר ההמרות?
בכל הנוגע למעקב אחר המרות באתר, ניתן לעשות זאת דרך גוגל אנליטיקס. קיימת בו האפשרות להגדיר מטרות, למשל גולשים שהגיעו לעמודי תודה על רכישה או על שליחת פרטים. כך תוכלו לנתח את יחס ההמרה ולפיו לשפר את העמודים באתר ע"י שינוי של כל מיני אלמנטים.
גם בפרסום ממומן, למשל בפייסבוק או בגוגל אדס, יש אפשרות להגדיר המרות ולעקוב אחריהן. בקמפיינים ממומנים, ככל שיחס ההמרה גבוה יותר, כך ההשקעה על הפרסום משתלמת ורווחית בהתאמה.
Cost Per Click – בעברית תשלום לפי קליקים (קידום ממומן)
מה זה אומר: שיטת תשלום נפוצה מאוד בקמפיינים ממונים, לפיה החיוב מתבצע עבור כל קליק על הפרסומת שלכם. כלומר, אם לא הקליקו – לא שילמתם!

אתם תחויבו רק בעבור גולשים שהתעניינו במודעה שלכם ויצרו מעורבות איתה. בגוגל אדס יהיה זה על כל קליק על המודעה ומעבר של הגולש לאתר או לדף הנחיתה, ואילו בפייסבוק מעורבות יכולה להיחשב גם כלייק, תגובה או שיתוף של הפוסט.
במערכות פרסום רבות אפילו ניתן להגדיר באופן אישי את שווי הקליק על המודעה בעיניי המפרסם. כך ניתנת לו האפשרות לקבוע בעצמו את הצעת המחיר שהוא מוכן לשלם בעבור כל קליק. כמו כן, לעתים התשלום שתחויבו עליו יהיה נמוך מזה שהגדרתם.
מתי משתמשים: לרוב נבחר בשיטת תשלום זו בקמפיינים שמטרתם להשיג רכישות, שיחות טלפון, לייקים או יצירת מעורבות כלשהי.
CPM Cost per mile– בעברית תשלום לפי 1,000 חשיפות (קידום ממומן)
מה זה אומר: Cost per mile היא שיטת תשלום פופולרית בפרסום באינטרנט, שהחיוב בה מתבצע על כל אלף (באנגלית – mile) חשיפות לקמפיין, לבאנר או למודעה.
כשמפרסמים בפייסבוק אפשר לקבוע את הצעת המחיר המקסימלית שמוכנים לשלם בעבור כל 1,000 חשיפות, שזהו ה-CPM. זו שיטה תשלום נפוצה גם בגוגל אדס כשמפרסמים באנרים באתרי תוכן רלוונטיים וכך גם בפלטפורמות פרסום רבות נוספות.
מהי חשיפה? הצגת המודעה על המסך של הגולש נחשבת לחשיפה. זה חיסרון כי זה לא בהכרח אומר שהוא התעניין או בכלל צפה בה. גם אם הוא אכן קרא את התוכן, ראה את המודעה לשנייה או בכלל לא שם לב אליה – עצם הצגתה תיחשב כחשיפה.
מתי משתמשים? בהערכה גסה ניתן לומר כי מומלץ יותר להשתמש ב-CPM כשמעוניינים להשיג מודעות למותג, חשיפות למבצע וכדומה.

Crawler – בעברית זחלן רשת (קידום אורגני)

מה זה אומר: זחלני הרשת הם מעיין קודים של מנועי החיפוש אשר סורקים באופן קבוע, לרוב מדי כמה שעות או ימים, את כל האתרים ברחבי האינטרנט בעולם. הרעיון מאחורי זה הוא כמובן הצגת תוצאות כמה שיותר עדכניות ורלוונטיות לגולשים, ע"י כך שגוגל ומנועי החיפוש נשארים מעודכנים בכל השינויים הנערכים באתרים.
שמות נוספים: הם נקראים גם "עכבישים" (Spiders) או "רובוטים" (Robots).
איך זה עובד?
הם מתחילים בסריקת אתרים מסוימים, שהם גדולים יותר בדרך כלל, ועוברים דרך רשת הקישורים שלהם לאתרים אחרים.
מה הם עושים?
הם אוספים למאגר הנתונים שלהם את כל המידע על השינויים והחידושים שחלו באתרים השונים ברשת (כמו עיצוב חדש לאתר, כתבות חדשות), ומאנדקסים אותם בתוצאות החיפוש.
CTR Click Through Rate בעברית אחוז הקלקה\שיעור לחיצה (מדדים)
מה זה אומר:
את אחוזי הלחיצה מחשבים ע"י מס' הקליקים על המודעה, חלקיי סך כל החשיפות שהיא זכתה להן.
למה זה חשוב?
נתון זה עוזר בניתוח מדד הרלוונטיות של הקמפיין לקהל היעד. אם אחוז הקליקים על המודעות שלכם גבוה – סימן שהן מוצאות חן בעיניי הקהל שהגדרתם ומתאימות לו.
איך פלטפורמות הפרסום מתייחסות למדד?
מודעות בעלות מדד CTR גבוה נחשבות לאפקטיביות יותר לאתרי ענק כמו גוגל או פייסבוק. הם מעוניינים שהתוכן יוצג בהם יהיה כמה שיותר מעניין ורלוונטי לגולשים – כולל הפרסומות.
איך זה משפיע?
מסיבה זו המחיר שנשלם לקליק יכול לרדת במקרה של קמפיין מוצלח (כ"תגמול"). לכן חשוב לבצע AB Tasting ולבדוק סוגים שונים של מודעות, על מנת להגיע לשיעורי לחיצה גבוהים וכך גם להוצאות כמה שיותר נמוכות על פרסום.
Duplicate Content – בעברית תוכן משוכפל (קידום אורגני)
מה זה אומר:
תוכן המופיע – בשלמותו או בחלק ממנו – באותו אתר תחת כתובות URL שונות, או גם באתר שלנו וגם באתרים אחרים. הוא יכול להיות זהה לחלוטין או רק דומה במיוחד.
זה יכול לקרות שלא במכוון כמו בטעויות שונות בהגדרות האתר או בכוונת תחילה.
למשל באתר של אינסטלטור, בעל דפים רבים תחת שמות כמו "אינסטלטור ברמת גן", " אינסטלטור בתל אביב" ו"אינסטלטור בגבעתיים", בהם מופיע תוכן זהה עם שינויים זעירים בהתאם למיקום – מדובר בתוכן משוכפל שנוצר בכוונת תחילה, במטרה "לתפוס" כמה שיותר גולשים ואת מילות החיפוש שלהם.
שיטה דומה אך אחרת היא פתיחת אתרים נפרדים במטרה לקדם כל מילת חיפוש בנפרד. בהמשך לדוגמא הקודמת – זה יהיה דומה לפתיחת אתרים נפרדים לאותו אינסטלטור רק תחת מיקומים שונים. כך ניתנת האפשרות למספר אתרים להתקדם בתוצאות ולא רק לאחד מהם.
מתי עוד גוגל תאנדקס תוכן משוכפל באתר? אחד המקרים הנפוצים ביותר בהם מופיע תוכן משוכפל, קורה באתרים שלא הגדירו כתובת מועדפת ומופיעים עם WWW ובלעדיו (ניתן לעשות זאת דרך כלי מנהל האתרים של גוגל).
זה יכול לקרות גם במקרים בהם האתר יוצר דפים מותאמים לדסקטופ ודפים מותאמים למובייל. כך גם באתרי מסחר – דפים בעלי מוצרים זהים בצבעים שונים תחת מספר כתובות URL עלולים לגרום לבעיה. עלול לקרות גם במקרים בהם קיימות גרסאות להדפסה המקבילות לדפי האינטרנט.
איך זה משפיע?
תוכן משוכפל פוגע בדירוג האתר ועלול לגרום לכך שגוגל תפסיק לאנדקס אותו. היא רואה אותו כפוגע בחוויית משתמש והוא הופך אוטומטית ללא רלוונטי בעיניה.
דרכי הטיפול בתוכן משוכפל שאינו במכוון:
גירסאות שאינן לאינדוקס יש לחסום עם תג המטא מסוג noindex, במקרים של שינוי במבנה האתר השתמשו בהפניית 301, נסו לשמור על עיקביות בקישורים הפנימיים, השתמשו ב-Google search console כדי להגדיר את הדומיין המועדף עליכם – עם או ללא WWW, נסו שלא להשתמש בפסקאות קבועות החוזרות בעמודים רבים באתר וכדומה.

ECommerce Site– בעברית אתר מכירות (סוגי אתרים)

מה זה אומר:
אתר Ecommerce הוא כל אתר המוכר מוצרים, כרטיסים, שירותים מסוימים, או מאפשר קנייה של דברים בעלי ערך ברשת האינטרנט.
מאפיינים:
באתרי מכירות יופיעו המוצרים של העסק, ניתן יהיה להוסיפם ל"סל הקניות" ותהיה אפשרות לרכוש אותם ב"קופה" ע"י הזנת אמצעי תשלום. במקרה של מגוון מוצרים, האתר יהיה מחולק לקטגוריות הרלוונטיות.
היום ופעם:
אתרי מכירות היו קיימים כבר בתחילתו של האינטרנט, אבל אז אנשים עוד פחדו לשתף בו את פרטי האשראי שלהם ולרכוש ברשת.
אך בשנים האחרונות קמו תקנות שונות לאבטחת אתרים ולסליקת כרטיסי אשראי וכך גם הגנות שונות לצרכן. מה שהפך את המכירות אונליין לפופולריות במיוחד ולהימצאותן במגמת עלייה מתמדת.
Favicon– בעברית צלמית מועדפים (הגדרות באתר)
מה זה אומר:
Favicon הוא קיצור באנגלית ל-Favorite icon (אייקון מועדף).
מאפיינים:
מדובר בתמונה, שגודלה יהיה לרוב 16\16 פיקסלים, והיא אמורה להכיל את לוגו העסק.
איך זה משפיע?
אם נגדיר אחת כזאת – היא תהווה את הסמל המזוהה עם האתר. דפדפני האינטרנט ישתמשו בה ויציגו אותה לצד שם האתר בלשונית של החלונית, ברשימת הסימניות ובהיסטוריית הגלישה, ולעיתים גם בשולחן העבודה.
רוב מנועי החיפוש תומכים באייקון ומבחינת גוגל הוא גם תורם לקידום האורגני.

Google Dance– בעברית ריקוד גוגל (קידום אורגני)
מה זה אומר:
לעיתים, בעיקר בנישות תחרותיות, תוכלו לשים לב לתזוזה של האתר בתוצאות החיפוש בשאילתה מסוימת. כלומר, דירוג האתר בתוצאות עבור שאילתות מסוימות לא יהיה עיקבי. האתר יופיע בעמודים ומיקומים שונים בתוצאות של אותן מילות חיפוש, בפרק זמן מצומצם. התופעה נקראת "ריקוד גוגל".
סיבות לריקוד גוגל:
כידוע, גוגל מעוניינת לייעל את תהליכי הסריקה והאינדוקס ; כמו גם להציג לגולשים תוצאות שהן כמה שיותר איכותיות ורלוונטיות לשאילתת החיפוש ; וכמובן להילחם בחוות קישרים ואתרי תוכן דלים מיוחד.
לשם כך היא עושה פעולות רבות ועורכת שינויים מגוונים, שעלולים לגרום לחוסר עיקביות במיקומי האתר בתוצאות החיפוש.
זה יכול לקרות גם כתוצאה מגורמים רבים, כמו שינויים שבוצעו באתר, פעולות זדוניות מצד המתחרים במטרה לפגוע באתר, מבנה לא תקין של קישורים, חיפוש ממיקום או ממרכז מידע שונה ומסיבות נוספות.
Impression – בעברית חשיפות (שיווק כללי)
מה זה אומר: בשיווק באינטרנט, הכוונה במס' החשיפות היא לכמות הפעמים שגולשים צפו בתוכן מסוים – זה יכול להיות באנר ביוטיוב, אתר אינטרנט, כתבה ספציפית, מודעה באתר תוכן רלוונטי או פוסט ממומן בפייסבוק, וכו'.
זה לא בהכרח אומר שהגולש קרא את התוכן או בכלל שם לב אליו, אלא אך ורק שהוא היה חשוף לנגד עיניו והופיע על המסך.
למה זה חשוב? נהוג לעקוב אחר מספר החשיפות (המתרחשות כשהמודעה מופיעה לגולש) ולהשוות אותן למספר הקליקים או ההמרות שהתרחשו, במטרה לשפר את ביצועי הקמפיין.
Internal link – בעברית קישורים פנימיים (קישורים)
מה זה אומר:
קישורים בדף אחד המובילים לעמוד אחר באותו האתר. כשמדובר בקישורים פנימיים, הכוונה היא לכאלה היוצאים מדומיין מסוים וגם מקשרים אליו.
מתי משתמשים?
קישורים פנימיים מסייעים לגולש בהתמצאות בין הקטגוריות והעמודים השונים ובניווט בזמן הגלישה באתר.
ניתן להשתמש בהם למשל כשמעוניינים להוסיף למבקרים באתר את האפשרות לעבור לקרוא בהרחבה על מונח מסוים, שכבר כתבנו עליו בעבר אך לא נרצה להרחיב עליו באותו פוסט. או כשנרצה להניע את הגולש לפעולה בסוף הכתבה ע"י הפנייה לטופס יצירת קשר.
איך זה משפיע?
קישורים פנימיים תורמים לחוויית המשתמש, לכן כמובן שגוגל תאהב אותם ותקדם בהתאם אתרים שמשתמשים בהם בצורה נכונה ויעילה.

Indexed pages – בעברית עמודים מאונדקסים (קידום אורגני)
מה זה אומר:
עמודים שנסרקו ואונדקסו ע"י הרובוטים של גוגל. ניתן לבדוק זאת ע"י חיפוש של הפקודה "(כתובת ה-URL של העמוד שרוצים לבדוק)site:".
למה עמוד לא מאונדקס?
הסיבות הנפוצות ביותר הן שהרובוטים של גוגל עוד לא סרקו את העמוד, או שהאתר נענש על ידי גוגל והיא חסמה אותו או הורידה עמודים מסוימים מהאינדקס שלה.
סיבות נוספות יכולות להיות – SIite map לא מעודכן ולא מכיל עמודים חדשים ; הגדרה לא תקינה של קובץ ה-".htaccess" שעלולה לגרום לתקלות במידת הנגישות לעמודים מסוימים ; העמוד חסום בקובץ ה- Robots.txt ; הגדרת תג Noindex בעמוד, שלא מאפשר את האינדוקס שלו ועוד.
מה אפשר לעשות?
ניתן לבקש בקשה לאינדוקס עמוד חדש בכלי "אחזור כמו Google". זוהי שיטה נוחה לזירוז האינדוקס, כשבמקרה של שינויים רבים ניתן לשלוח Site map חדש.
בכל הנוגע לסריקתן של תגיות באתר ובדיקה של מידת תקינותן – ניתן לעשות זאת דרך כלים חיצוניים כמו Screaming Frog.
Keywords – בעברית מילות מפתח (שיווק כללי)
מה זה אומר:
כשמדברים על מילות מפתח מתכוונים לאוסף הביטויים והשאילתות שגולש מקליד במנועי החיפוש באינטרנט, על מנת למצוא את מה שחיפש.
חשיבותן בקידום האתר:
בתהליך של קידום אתר, כדאי לבחור מראש את מילות המפתח בהן נרצה שהוא יופיע ויתקדם בדירוגים. זהו השלב הראשוני, שכל שאר עבודת הקידום צריכה להתבסס עליו, ולכן יש לו משמעות מכרעת במידת ההצלחה או הכישלון של התהליך.
איך מקדמים אותן?
ניתן להטמיע את מילות המפתח בתגי הכותרות או התמונות, להשתמש בהן בתור טקסט עוגן, וכמובן להכניס הטיות שונות שלהן בתוכן עצמו.
Keyword Density – בעברית צפיפות מילות המפתח (מדדים)
מה זה אומר:
הכוונה למספר הפעמים שמילת מפתח מסוימת מופיעה בתוכן, חלקי מספר המילים הכולל, כפול מאה (כדי לקבל תוצאה המוצגת באחוזים ולא כמספר עשרוני). נהוג לחשוב שהצפיפות הטובה ביותר היא בין 7%-4%.
למשל, אם המאמר שלכם כולל 800 מילים ומילת המפתח מופיעה בו 40 פעמים בהטיות שונות – יחס צפיפות מילות המפתח בו יהיה 5%.
המשמעות של צפיפות מילות המפתח:
מחישוב זה ניתן להסיק וללמוד, על החשיבות שדף מסוים באתר מעניק למילים או לביטויים כלשהם, ולרמת ההתמקדות שלו בהם.
טיפים: בכתיבתכם, השתדלו לפזר את הביטויים הרצויים בטקסט בהטיות שונות ובמרווחים, בצורה שתיראה כמה שיותר טבעית וזורמת לקוראים וגם למנועי החיפוש.

Keyword Research – בעברית מחקר מילים (קידום אורגני)

מה זה אומר:
במחקר זה בוחרים את הביטויים ומילות המפתח בהן רוצים שהאתר ידורג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.
למה זה חשוב?
מחקר מילים הוא הבסיס של הקידום האורגני, וכנראה השלב הראשון והקריטי ביותר בתהליך. יש לו השפעה ישירה על הצלחתו או כישלונו של הקידום ולכן יש לבצע אותו בצורה מעמיקה ואיכותית.
מה ניתן ללמוד ממנו?
ניתן ללמוד ממנו על מידת נפח החיפושים של הביטויים הרלוונטיים, ולמדוד באמצעותו את מידת התחרותיות של קידום האתר בהן. מחקר מילות מפתח איכותי מאפשר הערכה גסה של הזמן והתקציב הדרושים לקידום האתר והבאתו לדירוגים גבוהים בתוצאות.
Landing Page – בעברית עמוד נחיתה (קידום ממומן)
מה זה אומר:
עמוד אליו מופנים הגולשים שלחצו על פרסומת או על תוכן ממומן. המטרה שלו היא לספק לגולש מידע על המוצר או השירות ולגרום לו להשאיר פרטים או לרכוש.
מה צריך להיות בדף נחיתה?
בניגוד לאתר שלם, עמוד הנחיתה הוא דף יחיד, שאמור לספק לקורא את כל המידע הנחוץ לו, בצורה מצומצמת ועניינית. לרוב הוא יורכב מכותרות מושכות ותוכן שיווקי -אגרסיביים יותר או פחות – ויכיל טופס להשארת פרטים.
ה"סוד" של דף נחיתה מוצלח:
כדי שיהיה יעיל ויניב המרות, דף הנחיתה צריך לגרום לגולש להרגיש שהוא מצא בדיוק את מה שחיפש או שהיה חסר לו.
Link Building– בעברית בניית קישורים (קידום אורגני או קישורים)
מה זה אומר:
בניית קישורים היא תהליך ארוך ומתיש שהוא חלק מהקידום האורגני. הוא כולל חיפוש מתמיד אחר אתרים ומקורות באינטרנט – שהם כמה שיותר איכותיים ורלוונטיים לנושא האתר המקודם, וגם ניתן לקבל מהם קישור אליו.
איפה בונים קישורים?
אנו פוגשים אותם באתרי אינדקסים, בפורומים, בבלוגים, ובאתרי מאמרים. כמו כן, ניתן להוציא ולקבל קישורים גם מאתרי לווין שנבנו במיוחד לשם כך. קישורים חזקים יותר מבחינת השפעתם על הקידום האורגני, הם כאלה שהתקבלו מאתרי תוכן גדולים ומאתרים סמכותיים במיוחד באותו תחום, שהם גם בעלי כמות מבקרים גדולה.
למה עושים את זה?
הטרחה הרבה המושקעת בבניית פרופיל קישורים איכותי לאתר, נובעת מהחשיבות הרבה שגוגל מייחסת אליו. היא משתמשת בקישורים כדי לגלות עמודים חדשים ברשת, והם מהווים את אחד הפרמטרים המכריעים ביותר בקביעת דירוגו של האתר בתוצאות החיפוש. בעיניי גוגל, קישור היוצא לאתר אחר מהווה מעין הצבעת אמון, וככל שיותר אתרים גדולים ואיכותיים יקשרו לאתר מסוים – כך הוא ידורג גבוה יותר.

Link Exchange – בעברית החלפת קישורים (קידום אורגני או קישורים)


מה זה אומר:
פעולה זו מתרחשת כשבעלי אתרים – בדרך כלל בתחומי עניין דומים אך שאינם מתחרים – פונים האחד לשני בבקשה להחליף קישורים. מטרתם היא כמובן להגדיל ולהעשיר את פרופיל הלינקים של האתר ולשפר את מידת איכותו.
איך עושים את זה?
קיימים לשם כך אתרים ייחודיים באינטרנט או קבוצות פייסבוק, בהן ניתן למצוא חברות פרסום או אנשים פרטיים המנהלים אתרים רבים ומציעים שירותי החלפת קישורים. זה נעשה עפ"י מידת ערכו של האתר, כשחמישה קישורים חלשים יכולים להשתוות לקישור אחד חזק מאתר שיש בו תוכן רב המביא כמות גדולה של גולשים.
איך זה משפיע?
גוגל מייחסת חשיבות רבה לקישורים הנכנסים לאתר מסוים בדירוגו בתוצאות החיפוש, כיוון שהיא רואה בהם "הצבעות אמון".
כתוצאה מכך, מקדמי אתרים רבים החלו לנצל את האפשרות הזאת – ע"י החלפת קישורים וקנייתם בכסף או יצירתם ע"י תוכנות אוטומטיות. לכן גוגל נאלצה ללמוד להעריך את מידת הרלוונטיות של קישורים, כדי שתוכל להבדיל בין כאלה איכותיים לכאלה שפחות.
כך למשל היא תוכל למנוע מקרים מוגזמים של החלפות קישורים לא טבעיות. מסיבה זו מומלץ להקפיד כל הזמן בשמירה על פרופיל לינקים שייראה לגוגל טבעי ולא מלאכותי מדי.

Link farm – בעברית חוות קישורים
מה זה אומר:
Link farm, או בעברית חוות קישורים – זו קבוצה של אתרים דלים, שאין בהם שום ערך או תוכן מוסף, וכל מטרתם היא להוציא קישורים ולינקים לשאר האתרים באותה קבוצה. נהוג להשתמש ב"חוות" אתרים, למשל כדי להשתלט על תחום או נישה אחת ספציפית.
מאפיינים:
התוכן בהם לרוב יהיה מועט ולא איכותי, וייחשב לספאם גם בעיניי מנועי החיפוש וגם בעיניי הגולשים. לעיתים ניתן לזהות אתרים כאלו ע"י חוסר ההשקעה המוחלט במבנה האתר ובמידת עיצובו, בכמות התוכן, מידת איכותו והצורה שבה הוא מונגש, וכו'.
מה העונש?
מטרתם של חוות הקישורים היא כמובן לקדם את אותם אתרים, אך גוגל רואה זאת כספאם ולכן עלולה דווקא להענישם. זה יכול להיות ע"י פגיעה בדירוגים, הפסקת האינדוקס, ואף הפלת אתר אחד מהם או כולם – בצורה מוחלטת ותמידית.
איך זה משפיע?
חוות קישורים יהיו לרוב בעלות סמכות נמוכה ולכן הקישורים היוצאים מהן לא יועילו לקידומם של אתרים אחרים. ולהפך – במקרים בהם האתר מקשר לחוות קישורים, זה עלול להשפיע לרעה על דירוגיו.

Link juice – בעברית מיץ קישורים (קישורים קידום אורגני)
מה זה אומר:
לכל עמוד נקבע ערך מסוים בעיניי גוגל, לפיו כל דף חדש שהועלה לאתר מתחיל עם 100% מיץ שהוא מכיל בתוכו – כשהמיץ מבטא את מידת הכוח של אותו עמוד.
ברגע שאתר אחר מקשר לעמוד כלשהו באתר שלנו, אותו דף מאבד לכאורה 50% ממיץ הקישורים שלו והוא עובר לאתר המקשר.
איך זה משפיע?
ככל שיותר אתרים יקשרו לאותו עמוד באתר, הם יתחלקו ביניהם ב-Link juice וכל קישור יקבל מעט ממנו. התוצאה היא שלכל אחד מהם יהיה כוח קטן יותר בהשפעה על דירוג האתר.
אז מה עושים?
מהסיבה הזו חשוב לא להגזים ולא לקשר מכמות גדולה מדי של אתרים לעמוד מסוים. כדאי גם לשמור את אחוזי ה- Link juice לאתרים סמכותיים ורלוונטיים, שכן קישורים מאתרים כאלו שווים הרבה יותר וחבל שיתבזבזו עם אחוז קטן של מיץ קישורים.
Long Tail Keyword – בעברית ביטויי זנב ארוך
מה זה אומר:
הכוונה לביטויים המכילים 3-4 מילים ומעלה, המורכבים לרוב ממילות תואר ו/או ציון של מיקום רלוונטי.
ביטויי הזנב הארוך יתמקדו בחיפוש ספציפי ומדויק יותר מחיפוש של ביטויים כלליים. לפי כך החיפוש של "מאמנת יוגה ברמת השרון" שונה מהחיפוש של "יוגה".
במקרה השני לא ברור מה הגולש רוצה למצוא, שכן אינו ציין במדויק, ופענוח השאלה זהו בדיוק תפקידם של מנועי החיפוש. סביר להניח שהגולשים שחיפשו "יוגה" מעוניינים לקרוא על היסטוריית היוגה, להתעניין בחדשות בתחום, או למצוא תרגילים ומדריכים ברמות שונות.
ואילו הגולשים שחיפשו "מאמנת יוגה רמת השרון" לא משאירים הרבה מקום לספק.
ביטוי Long Tail בקידום אתרים:
בנישות תחרותיות, ניתן לבחור בקידום של מילות מפתח מסוג Long Tail. הסיבה לכך היא שלא הרבה בעלי אתרים מקדמים תכנים ועמודים תחת אותם ביטויים ולכן אמור להיות קל יותר להשיג להם תוצאות בקידום אורגני.
מבחינת הקידום הממומן, ניתן לומר בהערכה גסה כי הצעת המחיר לקליק, על פרסום תחת מילות מפתח מסוג זנב ארוך – תהיה לרוב יקרה יותר מזו שעל ביטויים כלליים. זה קורה כי חיפוש של ביטוי מסוג זה לרוב מעיד על גולש פוטנציאלי וקרוב יותר לשלב הרכישה – ולכן המערכת של גוגל אדס מצפה שנשלם עליו יותר מאשר על קליק של גולש שאינו ממוקד.
Mobile Site– בעברית אתר מותאם לנייד (סוגי אתרים)
למה זה חשוב?
אנשים רבים גולשים יותר זמן במהלך היום מהנייד מאשר מהמחשב, ולכן מומלץ מאוד לדאוג שהאתר שלכם יהיה רספונסיבי לנייד. כך תוכלו לדאוג שלא תאבדו לקוחות פוטנציאליים וזהו גם מאפיין בעל חשיבות רבה בקידום האתר.
מהו אתר רספונסיבי?
זהו אתר שמתאים את עצמו למכשיר ולדפדפן של הגולש – מבחינת הרזולוציה, המבנה, חזות והנגשת התוכן, קלות הניווט, ההתמצאות והלחיצה על הכפתורים. וכמו כן עליו להיות מותאם גם מבחינת שאר הפרמטרים, העלולים להשפיע על חוויית הגלישה של המשתמש.
אתר רספונסיבי מאפשר לגלוש בו מכל סוג של מכשיר ובכל גודל, מבלי שיהיה צורך להגדיל את המסך כדי לקרוא או ללחוץ על כפתורים למשל.
השפעה על קידום האתר:
גוגל חד משמעית מייחסת חשיבות רבה להתאמת האתר למובייל. אתר שאינו מותאם לכל המכשירים יושפע מכך לשלילה בדירוגים שלו, ואילו אתר מותאם יתוגמל בהתאם.
Natural Search Results – בעברית תוצאות החיפוש האורגניות (קידום אורגני)
מה זה אומר:
כשמחפשים שאילתה מסוימת בגוגל, כתגובה מוצגות מודעות ממומנות (בתנאי שיש מפרסמים על אותן מילים), ולאחריהן התוצאות אורגניות. שמן הוא Natural Search Result והן מדורגות לפי איכותן, הרלוונטיות שלהן ומעל 200 פרמטרים נוספים.
כמו כן, מנוע החיפוש המתקדם של גוגל מאפשר גם סינון של התוצאות לפי סוגי המשאב – בין אם רוצים לצפות באתרי אינטרנט, תמונות, סרטונים, מפות, וכדומה. לחיצה על "כלי חיפוש" תאפשר גם את סינון התוצאות לפי צבע, זמן, ומיקום.
איך נראות התוצאות האורגניות?
הן מורכבות משלושה חלקים: כותרת כחולה שהיא לינק לאתר, כתובת הדומיין המופיעה בירוק, וקטע טקסט (הנשאב מהדף או מוגדר ע"י תגית Meta description לעמוד) שאמור לשכנע את הגולש להקליק דווקא על האתר שלך.
למה יש חשיבות לדירוג גבוה בתוצאות?
ככל שיורדים במיקומי האתרים בעמוד הראשון ובין העמודים, יורדים שיעור הקליקים והחשיפות אליהם בהתאמה, ובצורה משמעותית מאוד. לכן, מתקיימת תחרות מתמדת בין בעלי האתרים ומקדמיהם על המקומות הראשונים בתוצאות.
Negative Keywords – בעברית מילות מפתח שליליות (קידום ממומן)
מה זה אומר:
מדובר במילים שצריך להגדיר מראש, כשבונים קמפיין PPC המיועד לרשת החיפוש בגוגל אדס. הגדרת מילות מפתח שליליות מונעת מגוגל להציג את המודעה שלכם כשהגולשים מחפשים את אותן מילים.
איך מגדירים מילות מפתח שליליות?
ניתן להוסיף אותן בכרטיסיה "מילות מפתח" >> "מילות מפתח שליליות", מתחת לטבלה הראשית במסך הניהול של גוגל אדס.
בתהליך בחירת מילות המפתח השליליות נסו למצוא מונחי חיפוש שקרובים למילות המפתח שלכם, אך מעידים על כך שהגולשים מחפשים מוצר או שירות אחרים.
תוכלו לשלול למשל את המילה "תרנגולים" אם אתם מוכרים לולים לתינוקות, כדי שהמודעה שלכם לא תופיע עבור הגולשים שיחפשו "לולים לתרנגולים". כך ניתן לחסום גם מילים כלליות יותר כמו "קופון" ו"בחינם", אם אינכם מציעים זאת.
למה זה חשוב?
זהו חלק משמעותי מכל קמפיין, כיוון שהוא עוזר בוידוי זה שהמודעות שלכם יוצגו רק בפני אנשים המחפשים בדיוק את מה שאתם מציעים. כך תוכלו למנוע בזבוז מיותר של התקציב, על אנשים שמחפשים דברים שאינם רלוונטיים עבורכם.
כמו כן הגדרתן לרוב משפרת את שיעורי הקליקים על המודעות, וכתוצאה מכך גם מפחיתה את המחיר שמשלמים על כל קליק ומגדילה את שיעור ה-ROI (החזר על השקעה) של הקמפיינים.

Organic seo – בעברית קידום אתרים אורגני (קידום אורגני)
מה זה קידום אורגני:
כולם גולשים באינטרנט, והרוב המוחלט פונים למנועי החיפוש באופן אינסטקטיבי, כדי למצוא תשובות או מענה לשאלות המתעוררות אצלם, כתגובה ראשונית ואפילו בלי לשים לב. זה קורה לנו באופן יומ-יומי ולעיתים אפילו כמה פעמים ביום. אנשים כבר התרגלו לאפשרות הזאת שהם יכולים לקבל מידע על כל מה שירצו בין רגע.
לרוב הם ייכנסו לאחת עד ארבע מהתוצאות הראשונות בעמוד הראשון, כשהמעמיקים במיוחד שלא מצאו מה שחיפשו אולי יבדקו את כל התוצאות בעמוד זה. לעמוד השני כבר כמעט שאף אחד לא מגיע, בטח שלא לעמודים מס' 5, 12 וכדומה – שאפשר לקרוא להם "בתי הקברות של התוצאות".
אם תירצו לקדם את האתר לתוצאות הראשונות – כמעט בכל תחום תיתקלו בתחרות. זו לא תחרות חד פעמית, שהניצחון בה מבטיח לכם שהאתר שלכם יישאר לנצח במיקום הראשון. אלא תהליך מתמיד ובלתי-נגמר הדורש התעדכנות שוטפת של האתר בהתאם לתנאים של גוגל.
איך עושים את זה על קצה המזלג:
קידום אורגני מתחיל בתהליך ארוך ומורכב של בחירת מילות מפתח מתאימות ורלוונטיות בהן יתמקד הפרויקט.
קידום אורגני בשיטות לבנות, כלומר כאלה שלא עוברות על האיסורים של גוגל, כולל פעולות רבות שמטרתן ביצוע של אופטימיזציה מתמדת. לפיהן, יש לפעול בצורה קבועה ומתמשכת לשיפור מדדי האיכות, הרלוונטיות, חוויית המשתמש, ומעל 200 פרמטרים נוספים (לפי גוגל).

Outlink – בעברית קישורים יוצאים

מה זה אומר:
חשיבותם של הקישורים הנכנסים ברורה היטב לרוב המשווקים ומקדמי האתרים. זאת לעומת חשיבותם של הקישורים היוצאים – עליה פחות נהוג לדבר. אז נתחיל מהתחלה. כשמדברים על קישורים יוצאים מתכוונים ללינקים באתר שלכם המפנים לאתרים חיצוניים.
איך גוגל רואה קישורים יוצאים?
לדעתה, אם האתר שלכם בחר לקשר לאתר אחר – סימן שאתם מאמינים באיכותו של האתר וממליצים עליו. הרי לא הגיוני שתירצו לקשר מכם לאתר דל שיאכזב את הגולשים שלכם, נכון? לכן היא רואה בקישורים יוצאים מעיין "הצבעות אמון".
איך זה משפיע?
כמות מוגזמת של קישורים יוצאים מהאתר שלכם, בלי שום סיבה הגיונית -תיראה לגוגל חשודה והיא עלולה לחשוב שמדובר בחוות קישורים ואפילו להעניש את האתר.
מצד שני, אם האתר שלכם לא יקשר בכלל לאתרים אחרים ויהיה נקי מלינקים יוצאים – גם זה ייראה לגוגל לא טבעי, ויש בזה היגיון. לכן הקפידו על הוצאת קישורים מהאתר בצורה טבעית ויעילה, ונסו לשמור על כמויות סבירות.
Panda – בעברית עדכון פנדה (קידום אורגני)
מה זה אומר:
מדובר באחד העדכונים הגדולים ביותר בהיסטוריה של גוגל, שיצא בשנת 2011 וממשיך עד היום.
עדכון פנדה נוצר במטרה לשמור על כך שיוצגו לגולש תוצאות רלוונטיות וברמה גבוהה. הוא בא לטפל באתרים שעוברים על ההנחיות של גוגל לקידום אתרים, והוא שם דגש על תוכן ייחודי ובעל ערך מוסף לגולש.
איך זה משפיע?
העדכון של שנת 2011 דירג גבוה יותר אתרים בעלי תוכן איכותי, והשפיע לטובה בדירוגם של אתרי חדשות ואתרי רשתות חברתיות. מצד שני, הוא פגע בכאלה שהציגו תוכן ברמה נמוכה, תוכן שאינו מחדש דבר או שאינו מקורי.
מעריכים שהעדכון הראשון השפיע על כ-12% מתוצאות החיפוש בגוגל, והוא אכן פגע באתרים רבים ועורר סערה בעולם קידום האתרים.
עדכון פנדה ממשיך להוציא גרסאת חדשות עד היום, כדי לווסת את הנזקים הנעשים לאתרים ללא הצדקה, וגם כדי להמשיך להעניש אתרים "חוטאים" ולשמור על כך שמקדמי אתרים לא יבצעו קידום שחור.
Penguin – בעברית עדכון פינגווין (קידום אורגני)
מה זה אומר:
עדכון זה נועד להילחם באתרי ספאם ובקידום אתרים שחור (לא טבעי) העובר על האיסורים של גוגל – קניית והחלפת קישורים; הצפה של מילות מפתח; שימוש בטכניקות להסתרת טקסט; בניית אתרי לוויין דלים בתוכן, ועוד ועוד.
למה צריך את זה?
בעדכוני פינגווין מטפלים באתרים המתקדמים בתוצאות החיפוש ע"י קידום שחור. גוגל הרי מעוניינת להציג לגולש אתרים רלוונטיים, שיש הם תוכן ייחודי ומקיף. כאלה ש"מגיע להם באמת" להיות בעמוד הראשון – ולא כי הם קידמו את האתר בדרכים לא חוקיו.
איך זה משפיע?
אתרים המשתמשים בשיטות לקידום שחור נדחקים אחורנית בתוצאות החיפוש ונפגעים בדירוגיהם ע"י עדכוני פינגווין – שהוכרז כי הם מתפקדים כאלגוריתם חיצוני לזה הראשי של גוגל. כמו כן מידת סמכותם של אתרים אלו תרד בהתאמה, והם ייחשבו למקורות מידע אמינים פחות.
Plug in – בעברית תוסף 
מה זה אומר:
מדובר בתוכנית מורחבת המסוגלת להתחבר למערכות בסיס מורכבות אחרות, גדולות יותר לרוב.
הפעלת תוכנת הבסיס מאפשרת את העלאת התוסף, שבעברית תקנית נקרא מתקע, והוא מסוגל להרחיב את אפשרויות השימוש ולהעניק מידע או נתונים נוספים. לרוב הוא יאפשר ביצוע פעולות או קבלת נתונים שאי אפשר להשיג ע"י שימוש בתוכנת המקור בלבד.
דוגמאות:
תוכנות בסיס יכולות להיות דפדפנים כמו גוגל כרום או מוזילה פיירפוקס. ואילו דוגמאות לתוספים הן Windows Media Player – המאפשר הפעלה של נגן המדיה והאזנה למוזיקה, תוך כדי גלישה בדפדפן. או התוסף של Similar web, המאפשר צפייה בכל הנתונים הקיימים גם בגרסאת המקור שלה, רק בלי לצאת מהחלונית של האתר שאתם מעוניינים לבדוק.

PPA Pay Per Action \ CPA Cost Per Action בעברית תשלום לפי פעולה
מה זה אומר:
PPA או CPA הם שני שמות לשיטת תשלום אחת, שהיא פופולרית מאוד בפרסום באינטרנט. לפי שיטת תשלום זו תשלמו בעבור פעולות שהגדרתם מראש. פעולות אלה הן יעדים שאתם מעוניינים שהגולשים יבצעו – כלומר, המרות.
זה אומר שאם הגולשים שנחשפו למודעה ביצעו את היעד שהוגדר – תשלמו על כמות הפעמים שזה קרה, כלומר, תשלמו תמורת מספר הפעמים שההמרה הושלמה.
דוגמאות:
המרות יכולות להיות לחיצה על המודעה, רכישת מוצר או שירות, השארת פרטים, הירשמות לניוזלטור ועוד. הן יהיו לרוב אינטרנטיות אך יכולות להגיע גם בצורות אחרות כמו שיחת טלפון.
Redirect page– בעברית דפי הפנייה (קידום אורגני)

מה זה אומר:
Redirect Page אלה דפים המפנים את הגולש מערך אחד לאחר. משתמשים בהם למשל כשמעוניינים להפנות מעמוד אחד לכזה שהוא דומה מאוד באתר. עושים זאת כדי שלא יהיה צורך לכתוב שני ערכים זהים וליצור תוכן משוכפל ולא יעיל.
מתי משתמשים?
ישנם שימושים רבים לשימוש ב- Redirect page. למשל במקרים של שמות שונים לאותו מונח, ביטויים בעברית ובאנגלית, ערך זהה שנהוג לכתוב בראשי תיבות וכדומה.
כמו כן אם יש לכם מעט תוכן או מונחים חסרים, הם לא בהכרח מצדיקים פתיחה של עמוד חדש. במקרים אלו ניתן להשתמש בדפי הפנייה לדף הראשי אליו מעוניינים להעביר את הגולש.
Robots.txt – (קידום אורגני או שיווק כללי)
מה זה אומר:
קובץ זה יושב על השרת, והוא מנחה את ה"רובוטים" של גוגל לאיזה קבצים או תיקיות נעדיף שלא ייכנסו ומה לסרוק או לא לסרוק באתר. במידה והגדרתם קובץ כזה, הרובוטים של גוגל ייכנסו קודם כל אליו ורק אז יסרקו את האתר לפי ההנחיות הכתובות בו.
איפה זה נמצא ואיך מגדירים?
הקובץ צריך "לשבת" על השרת, בספריית השורש של האתר, והוא צריך להיות כתוב באותיות קטנות בצורה הבאה robots.txt. ניתן ליצור אותו בפשטות בכלי ה- Webmaster Tools, או להכין בצורה ידנית.
מתי משתמשים?
הגדרת הקובץ היא רשות ואינה חובה. מומלץ להשתמש בו רק במקרים בהם מעוניינים שמנועי החיפוש לא ייגשו לדפים מסוימים.
לדברי גוגל, אין להשתמש בשיטה זו כאמצעי להסתרת הדפים מתוצאות החיפוש, אלא רק במקרים בהם באמת חושבים שהם לא הכרחיים לסריקה.
ROI return on investment – בעברית מדד החזר על השקעה
מה זה אומר:
היחס בין הרווחים מהמכירות לבין כל העלויות שנדרשו, כמו ייצור וסיפוק המוצר או השירות וההוצאות על הפרסום. ה-ROI הוא מדד החזר על השקעה, שמשתמשים בו כדי לבדוק את רמת הכדאיות של ההכנסות לעומת ההוצאות המתבקשות.
למה זה חשוב:
כשאנו משקיעים כסף, זמן או משאבים, נרצה לנסות לחשב האם זה ישתלם לנו, ועד כמה. ארגונים, עסקים או נותני שירות, המעוניינים בהשוואת ביצועיהם ורווחיות הפרסום שהם עורכים באפיקי הקידום השונים, נוהגים להשתמש במדד זה.
איך מחשבים:
הנוסחא פשוטה במיוחד, ומתבצעת באמצעות חישוב הרווח מההשקעה, חלקי עלותן של ההוצאות שנדרשו כפול מאה (כדי לקבל תוצאה באחוזים ולא מספר עשרוני).
SEM search engine marketing – בעברית קידום ממומן
מה זה אומר: אז זה כולל את כל האפשרויות, ולא רק קידום ממומן?
SEM – Search Engine Marketing הוא תחום נרחב, הכולל את השיטות השונות לקידום האתר במנועי החיפוש. SEM כולל בתוכו שלושה מרכיבים:
SEO – קידום אתרים אורגני, חיפוש מקומי המשתמש בשיטות ה- SEO בשילוב עם גורמים מקומיים ו- PPC – (תשלום עבור כל הקלקה)- פרסומות המופיעות במסגרת התוצאות הממומנות בהתאמה למילות החיפוש שהוקלדו על ידי הגולש.
לרוב שמדברים על SEM מדברים על קמפיינים ממומנים במנועי החיפוש ולא החלק האורגני בתוצאות.
Serp–Search Enging Result Page – בעברית דף התוצאות
דף התוצאות של גוגל מורכב מעשר תוצאות אורגניות באופן קבוע, ולעיתים יופיעו בו גם מודעות ממומנות.
מבנה הדף – היום ופעם:
בעבר, קמפיינים בתשלום ברשת החיפוש של גוגל אדס הופיעו משמאל לתוצאות האורגניות. הם כנראה העניקו תחושה של "פרסומות" בצורה בולטת מדי – כיוון שגוגל החליטה לשנות את מבנה דף התוצאות.
לאחר אחד העדכונים היא החלה להציג עד 4 מודעות בתשלום מעל התוצאות האורגניות ולעיתים גם מתחתיהן (במקום או בנוסף), המסודרים כולם בטור זורם אחד. התוצאה היא: המודעות משתלבות בצורה טבעית יותר בתוצאות >> יותר גולשים מקליקים עליהן >> גוגל מרוויחה.
SiteMap – בעברית מפת האתר (קידום אורגני)
מה זה אומר:
זהו מסמך המכיל את מבנה האתר, העוזר לגוגל להבין טוב יותר את ההיררכיה שבו. מטרתו להבטיח את ההתמצאות, הסריקה והאינדוקס של כל העמודים הקיימים בו.
נהוג לקרוא לו גם אינדקס האתר – כשבדרך כלל זה הוא יהיה ממוין בסדר אלפאביתי. לעומת מפת האתר – שלרוב העמודים בה יהיו מסודרים בצורה היררכית.
למה זה חשוב?
מנועי החיפוש – גוגל, יאהו, בינג וחבריהם – תומכים כולם באופן משותף בהתייחסותם אל מפת האתר. הגדרת הקובץ מאפשרת את הגדלת הסיכויים שכל הדפים באתר שלכם יאונדקסו בתוצאות החיפוש ולא יתפספסו.
איפה מגדירים?
לרוב מדובר בהגדרת קובץ XML תחת השם "sitemap", שיש למקם בתיקיית השורש של האתר.
כמו כן, ניתן להוסיף בו הערות לצד דפים מסוימים – כמו תאריך העדכון האחרון או פירוט על תוכן באתר שהוא מסובך להבנתם של הזחלנים של גוגל, וכדומה.

Time On Page – בעברית זמן צפייה בעמוד (קידום אורגני)
מה זה אומר:
כמות הזמן שבילה הגולש באתר עד שיצא ממנו.
איך זה עובד?
כשגולש נכנס לאתר שלנו, גוגל מתחילה לחשב את זמן השהייה שלו באתר, וכמו כן את זמן הצפייה שלו בדפים אליהם הוא נכנס. היא עושה זאת ע"י השוואת זמני הכניסה לכל דף.
מה הבעיה?
בגוגל אנליטיקס מקבלים נתונים אך ורק כשגולש נכנס לדף ואף פעם לא כשהוא יוצא ממנו. לכן עולה קושי בחישוב הזמן שהוא שהה בעמוד האחרון באתר – מה שגם משפיע על זמן השהייה הכללי ומוריד אותו באופן קבוע ולכן יש להתייחס לכך בהתאם.
אז מה עושים?
כדאי לקחת בחשבון את הבעייתיות שיש בחישוב זמן הצפייה בעמודים ובאתר, ולשלב אותם בחישוב עם פרמטרים נוספים כדי לקבל תמונת מצב טובה יותר.

Traffic – בעברית תנועה לאתר 

direct traffic – תנועה ישירה. הכוונה לגולשים שהגיעו לאתר ע"י הקלדת כתובת ה-URL שלו ישירות בדפדפן, כניסה דרך רשימת המועדפים או שלא זוהו מקורות אחרים.
Referring sites – נתון זה מייצג את רשימת האתרים מהם גולשים הגיעו לאתר שלכם. זאת לא הרשימה של כל האתרים שמפנים אליכם, אלא רק אלא שאכן מביאים אליכם תנועה.
Search Engine Traffic – תנועה זו מציינת את הגולשים שהגיעו לאתר דרך מנועי החיפוש שונים – ביניהם גוגל, יאהו, בינג, יאנדקס ועוד. בכלי האנליטיקס תוכלו לקבל מידע כמו – שם מנוע החיפוש, ולרוב גם נתונים על מילות החיפוש שהובילו את הגולשים להיכנס לאתר שלכם.
לא תמיד נכון:
בעקבות הבעייתיות של גוגל אנליטיקס וכלים אחרים בקביעת מקורותיהם של הגולשים באתר, וחוסר היכולת שלהם להגדיר בצורה מדויקת מאיפה הם הגיעו אליו – לרוב תוכלו לשים לב לאחוז גבוהה של תנועה ישירה.
ברוב המוחלט של המקרים נתון התנועה הישירה מופיע בצורה מוגזמת שאינה משקפת את המציאות. התופעה רק מחמירה בסטטיסטיקות של האתרים השונים, שכן גוגל עדיין מתקשה לאבחן תנועה שמגיעה מאפליקציות, מאתרים שמותאמים לנייד וכד' ומסווגת אותם בתור תנועה ישירה כברירת מחדל.
Unique Visitor – בעברית מבקר ייחודי
מה זה אומר:
מספר המבקרים הייחודים שהגיעו לאתר, כשכניסות חוזרות אינן נספרות.
כלומר, גם אם גולש מסוים יבקר באתר שלכם פעמיים באותו חודש (או עשרים), הוא ייחשב למבקר ייחודי אחד.
איפה ניתן לראות את זה?
בכלי מנהל האתרים של גוגל ובכלי האנליטיקס השונים.
למה זה חשוב?
באמצעות נתון זה, אפשר לקבל נתונים על כמות החשיפות של הגולשים הייחודים לאתר בתקופת זמן מסוימת, נגיד חודש. הנתון מקבל משמעות כיוון שכמות גדולה של Unique Visitor מצביעה על כך שמדובר באתר איכותי.
איך זה עובד?
הגולשים מזוהים לפי כתובת ה IP וקבצי ה- Cookie שלהם, וכך מתאפשרת ספירה של כמות המבקרים לפי אנשים מסוימים ולא לפי סך כניסותיהם הכללי.
UE (User Experience) – בעברית: חווית משתמש. (שיווק כללי או קידום אורגני)
מה זה אומר:
הכוונה היא לתחושות שהמשתמש חווה בזמן שהוא גולש באתר, בתוכנה, או באפליקציה, או לרמת שביעות רצונו מהשימוש בהם.
מה הרעיון מאחורי גישה זו?
הצלחת המוצר תלויה ברמה בה המוצר או השירות עונים על ציפיותיהם של גולשים פוטנציאליים, ובמידת שביעות רצונם מהם. על מנת להשיג חווית משתמש ברמה גבוהה, יש לענות על כל צורכיהם של הגולשים.
מה מרכיב את חווית המשתמש?
ל-User Experienc מאפיינים ודרישות רבות, ולהלן העיקריות שבהן:
*רספונסיביות:
מידת יכולתו של המשתמש לגלוש באתר בצורה נוחה, המותאמת לכל דפדפן ולרזולוציות שונות.
*סמכותיות:
מאופיינת בסיפוק מידע אמין ובשקיפות מלאה בכל הנוגע לתוכן המוצג באתר ולאופן התנהלותו.
*חזות אסתטית והנגשת התוכן:
מדובר במראה האתר ומידת הנעימות שלו לעין מבחינת הצבעים והגופנים. מושפע גם מהנגשת תוכן בצורה שהיא יעילה ומותאמת לקורא.
*תוכן איכותי:
הכתיבה באתר צריכה להיות מותאמת לצרכים ולשפה של קהל היעד ובהתאם למטרות שלשמן הוא הוקם.
*מהירות טעינה:
לא חסרים מחקרים המוכיחים כי עמוד שלוקח לו יותר מדי זמן לעלות – יגרום לאחוז גבוה מדי של גולשים פוטנציאליים לנטוש אותו.
UI User Interface – בעברית ממשק משתמש
מה זה אומר:
User Interface היא הנקודה המקשרת בין המשתמשים למערכת. רוב התוכנות ואתרי האינטרנט נועדו לשימושיהם של בני אדם, ולכן עליהן להיות מותאמות עבורם ולדאוג שתפעולן יהיה פשוט ואינו מסובך. ממשק המשתמש אמור לדאוג לכך שהתוכנה תהיה מותאמת ונוחה לשימוש של קהל היעד הרלוונטי.
מה הרעיון מאחורי הגישה?
ממשק המשתמש אמור לדאוג שכל החלקים במערכת יהיו ממוקמים בצורה הגיונית ויעילה להבנתו של הגולש. הגישה טוענת שהמשתמש לא צריך להתאמץ בזמן הגלישה והניווט באתר.
המאפיין הראשי שאמור להיות לממש משתמש ברמה גבוה יהיה קלות ונוחות הגלישה באתר – תכונות הקשורות במבנה האתר. הוא צריך להיות פשוט להתמצאות ולניווט שאינו מסובך.
כמו כן, הוא מושפע מנוחות התפעול של ביצוע פעולות כמו השארת תגובה, מעבר בין עמודים, שליחת טופס יצירת קשר וכדומה. (הגולש לא צריך להגדיל את המסך כדי לבצע פעולות בסיסיות).
איך זה משפיע?
אם המערכת תהיה עמוסה, מסובכת או אינה נוחה לתפעול – האנשים לא יחזרו להשתמש בה. וכאן בדיוק מונח ההבדל בין תוכנה יעילה שנוח להשתמש בה, לאחת מיותרת ולא מוצלחת.
Webpage removal request – בעברית בקשה להסרת עמוד
שלב ראשון:
הבינו מה הבעיה
ראשית, עליכם לשאול את עצמכם שתי שאלות בסיסיות –
1. האם אתם רוצים להסיר את התוכן (זאת יכול להיות כתבה, תמונה וכד') מתוצאות החיפוש של גוגל בלבד, או מאלה של כל מנועי החיפוש?
2. האם התוכן הנ"ל נמצא באתר שלכם או שהוא פורסם בפלטפורמה שאין לכם גישה אליה?
שלב שני:
הסירו את התוכן מתוצאות החיפוש
אם כבר בחרתם לפעול לשם הסרת תוכן מסוים, סביר להניח שתעדיפו שהוא יוסר מהתוצאות לא רק של גוגל, אלא גם של מנועי חיפוש אחרים. לשם כך יהיה עליכם לטפל בשני הדברים בנפרד.
*לדרך המלאה לביצוע בקשה להסרת עמוד תוכלו לקרוא במרכז העזרה של גוגל 
הערות:
שימו לב שהסרת תוכן שנמצא ברשותכם מתוצאות חיפוש, לא בהכרח תמנע מאנשים אחרים, שיש בידיהם קישור מתאים – להציג את הדף לגולשים, למרות שהוסר. לכן, אם ברצונכם להסיר את המידע בצורה מוחלטת – יהיה עליך לבצע פעולות נוספות כמו הגנה על הקובץ בסיסמא או מחיקת כל מקורותיו האפשריים ברשת.

Personas Media
נכתב ע"י צוות Personas Media
נכתב ע"י צוות Personas Media

צוות מומחים אשר מנהל למעלה מ - 15 שנה מגוון רחב של פרוייקטים בתחום השיווק הדיגיטלי.

אהבתם? שתפו:

תרגישו בנוח להשאיר פרטים

072-394-7000
072-394-7000