קידום אתרים בגוגל – רקע כללי לקידום אורגני וממומן
קידום אורגני בגוגל (SEO) מתמקד בפעולות "אופטימיזציה", שהן פעולות אשר מטרתן היא להשפיע על מנוע החיפוש כך שהוא ידרג אתרי אינטרנט גבוה יותר בתוצאותיו. פעולות אלה מתבצעות בשתי רמות:
- באתר האינטרנט (פעולות אשר נקראות "On Page")
- אל מחוץ לאתר האינטרנט (פעולות אשר נקראות "Off Page")
בין פעולות האופטימיזציה אשר מתבצעות באתר, נמנות בין היתר: יצירת קישורים (פנימיים וחיצוניים), יצירת מפת אתר (קובץ XML) והעלאתה במערכת ה- Google Search Console, הפיכת כתובות Url ל- "ידידותיות" ("Url Friendly"), כתיבת כותרות ותיאורים (Titles + Descriptions), יצירה והעלאה שוטפת של תכנים ועוד.
בגדול, לפעילות ה- "On Page" יש משקל רב יותר ברמת העשייה. אך אם לא נבצע פעילות "Off Page" כמו יצירת אזכורים או קישורים חיצוניים אל האתר שלנו, תהליך הקידום פשוט לא יעבוד.
קידום אתרים ממומן (PPC) עוסק ביצירתן של מודעות ממומנות דרך מערכת הפרסום של גוגל, ה- Google Ads. מדובר למעשה בקמפיינים שיווקיים אשר ניתן לפרסם מיידית כ"תוצאות" בעמודי החיפוש (וזאת אגב, בניגוד לתהליך של קידום אתרים אורגני אשר עשוי לקחת זמן רב). ברגע שגולשים מקליקים על המודעה, אנו מחויבים עליה בפועל. וכיוון שמדובר בתהליך מיידי, הקידום הממומן נחשב כאידיאלי לשיווקם המהיר של דפי נחיתה.
חשוב לציין, כי לכל אחת משיטות הקידום (האורגני והממומן) ישנם קווי יסוד מנחים משלה. עם זאת, תהליכי הקידום עשויים להיות דינאמיים כאשר אנו לוקחים בחשבון פרמטרים משתנים (כגון סוג האתר וקהל היעד הרלוונטי אליו). מעבר לכך, מסתבר כי בתהליך של קידום אתרים בגוגל ה"גודל כן קובע". וליתר דיוק, ככל שהאתר הוא גדול יותר תהליך הקידום הוא מורכב יותר. אך באיזה אופן ומדוע? מממ…. 🤔 🤔 🤔

קידום אתרים גדולים – 7 דגשים חשובים
קידום אתרים בגוגל הינו אתגר בפני עצמו. וככל שהאתר הוא גדול יותר, האתגר הזה גדל והולך. לפניכם 7 היבטים אשר חובה להתייחס אליהם כאשר רוצים לקדם אתרים גדולים:
- היקף עבודת הקידום: באופן עקרוני, אתרים גדולים עם הרבה עמודים יצריכו השקעה גדולה יותר. מבחינת תהליך העבודה, מדובר בהשקעתם של זמן ומשאבים נוספים. אם ניקח כדוגמה את מחקר המילים (השלב הראשון והמהותי בכל תהליך של קידום אתרים ברשת), יתכן ונצטרך לחלק את עבודתנו עם עוד מספר מקדמי אתרים. והסיבה לכך? אם יש לנו אתר עם המון עמודים והלקוח מבקש שנקדם רבים מהם, מחקר המילים יהיה נרחב מאוד. סיבה אפשרית נוספת לכך היא הצורך לחלק את פעילות האופטימיזציה לתחומי התמחות שונים. למשל: מקדם אחד- מטפל בקישורים, מקדם אחר- בכתובות Url, מקדם נוסף- בהפניות ובהודעות שגיאה… וכן הלאה.
- אופטימיזציה של תוכן: אם קידום אתרים הוא ממלכה, אז התוכן הוא המלך השולט בו. החל מביצוע מחקר המילים ועד לכתיבת התכנים בפועל, התוכן באתר הוא עמוד התווך של כל תהליך הקידום. אך כאשר מדובר באתרים גדולים, ההתעסקות עם התוכן היא מורכבת יותר. בין היתר, אנו עשויים להיתקל בעמודים שונים אשר התוכן הקיים בהם הוא דל מדי, לצד עמודים אחרים שאין בהם תוכן או שהתוכן המופיע בהם הוא משוכפל. ואם יש משהו שגוגל "מתעב" ממש זה תכנים משוכפלים. בקיצור, "Do Not Mess With The Google" 😰 😰
- קבלת אישור מגורם/ים רלוונטיים: כאשר מדובר בעסקים גדולים המבצעים שיווק דיגיטלי, יתכן ותהיה בהם מחלקה ספציפית אשר אחראית על נושא הקידום. במקרה כזה, בכדי שנוכל לבצע את פעילות האופטימיזציה, יתכן ונצטרך לקבל את אישורה לכך. זה פוגע אומנם בגמישות ובחופש הפעולה, אך לעיתים מדובר בהכרח של ממש. על כן, מומלץ תמיד לעבוד אל מול חברה לקידום אתרים אשר תדע כיצד להתאים את עצמה אל הצרכים הארגוניים הספציפיים שלכם.
- תשומת לב יתרה לבניית פרופיל הקישורים: יצירת פרופיל קישורים (קישורים פנימיים וחיצוניים), היא אחת מפעולות האופטימיזציה המרכזיות והמשפיעות ביותר על תהליך הקידום. כאשר אנו יוצרים קישור בעמוד מסוים, אנחנו בעצם מחזקים (או מחלישים) את "הסמכותיות" שלו. במילים אחרות, אנו הופכים אותו לרלוונטי יותר (או פחות) הן בעיניי הגולשים ובעיקר ב"עיניו" של מנוע החיפוש של גוגל. ככל שהסמכותיות תתחזק, האתר ידורג גבוה יותר בתוצאות (או להיפך).
מכאן כמובן, עלינו להקפיד על יצירתו של פרופיל קישורים איכותי. ואיך אנו עושים זאת? דרך יצירת קישורים לאתרים "סמכותיים" (אתרים בעלי רמת רלוונטיות גבוהה), ודרך יצירת קישורים פנימיים אשר עונים על דרישותיו של מנוע החיפוש. כאשר מדובר באתרים גדולים, המשימה הזו הופכת למורכבת יותר.
- סריקה ואינדוקס של עמודים בגוגל: בכדי לגרום לאתר שלנו להתקדם בגוגל, אנו מאפשרים לה לסרוק את עמודיו השונים. במקרים מסוימים, אנו נרצה להימנע מסריקתם של עמודים ספציפיים. בין היתר, עקב "שיפוץ" או שדרוג שאנו מבצעים באתר או כדי למנוע את סריקה של עמודים עם אזכורים שליליים. כאשר מדובר באתרים גדולים, מדובר באתגר מורכב מאוד (למשל, כאשר ישנם עמודים ארכיוניים אשר אף עמוד אינו מקשר אליהם). כלי אופטימיזציה כדוגמת Screaming Frog יוכלו לסייע לנו להתמודד איתו באפקטיביות רבה.
- מה עושים קודם? (לקבוע סדרי עדיפויות): קידום אתרים בגוגל הוא תהליך המורכב מהמון משימות שונות. כאשר מדוברים באתרים גדולים, חשוב שיהיה לנו סולם עדיפויות בכדי שנוכל למקסם את תהליך הקידום. בין היתר, נוכל לקבוע ביעילות את סדרי העדיפויות שלנו דרך בחינה מדוקדקת של נתונים מ- Google Analytics. ה- Google Analytics הינו כלי סטטיסטי המאפשר לנו לבחון פרמטרים מרכזיים: מהיכן מגיעים אלינו גולשים (למשל- טאבלט או סמארטפון), כמה זמן הם שוהים באתר, מה הוא אחוז ההמרות ועוד…
- גיבוש אסטרטגיה שיווקית: קידום אתרים הוא קודם כל תהליך אסטרטגי. הוא מחייב אותנו לגבש אסטרטגיה שיווקית אשר לפיה אנו נפעל בהמשך. כאשר מדובר באתרים גדולים, עלינו לדעת כיצד לפעול בכדי לקדם אותם באפקטיביות. לעומת קידומם של אתרים קטנים, מדובר באתגר שהוא מורכב יותר. בין היתר, משום שישנם מתחרים בעלי אתרים גדולים גם כן וזה מחייב אותנו ללמוד אותם בצורה מקיפה במיוחד.
קידום אתרים גדולים? רק מול חברת דיגיטל מקצועית!
במידה רבה, קידום אתרים בגוגל הוא תחום טכני מאוד. עם זאת, אל לנו לטעות! הפעולות הטכניות כשלעצמן אינן מספיקות בכדי לייצר תוצאות בדיגיטל. זה מצריך הרבה יותר. בראש ובראשונה- מדובר בגיבוש אסטרטגיה. ובהמשך, בהתאמה מדויקת של האסטרטגיה הזו אל תהליך השיווק הדיגיטלי הספציפי.
אנחנו ב- "פרסונאס מדיה" מגדירים את התחום הזה של שיווק דיגיטלי כ- "תהליך יסודי ומדוקדק של התאמות". אנחנו פוגשים לקוח חדש, מגבשים עבורו אסטרטגיה שיווקית ואז פועלים לפיה. בנוסף, אנו תמיד שואפים לפעול ביצירתיות רבה על מנת למקסם את תהליך השיווק ע"י יצירת בידול מובהק. והאם זה עובד לנו? פשוט תשאלו את לקוחותינו 🙂
בכל שאלה נוספת הקשורה אל נושא המאמר, אתם יותר ממוזמנים לפנות אלינו ואנו נשמח לחזור אליכם עם כל המידע הרלוונטי.
לתחילת תהליך מקצועי של קידום האתר שלכם בגוגל – לחצו כאן
שלכם,
צוות מומחי הדיגיטל של "פרסונאס מדיה"
אולי יעניין אתכם גם: קידום אתרים בארצות הברית | קידום אתרים בחול